Fidelki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

spirytus,
syrop malinowy

Jak przyrządzić?

Do kieliszka wlewamy 3/4 spirytusu, dolewamy syropu, tak aby kieliszek nie był pełniutki po brzeżek i podpalamy.Teraz szybko przyklepujemy kieliszek środkiem dłoni i przez chwilę przyciskamy, co spowoduje, że kieliszek przysśie się do dłoni. Następnie możemy podnieść do góry dłoń z kieliszkiem i wstrząsnąć, oderwać kieliszek i siup.

Potrzebne przybory:

Zapalniczka

Uwagi:

Nie czekać zbyt długo, gdy mikstura płonie, bo nagrzewa się góra kieliszka i można się poparzyć.Przeznaczenie dla twardzieli - mocno sponiewiera.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania1 min.
Trudnośćprosty
AutorRYBA

Fidelki: Podobne przepisy

Powiązane Tematy