Kurczak w potrawce (autor beba)

Przepis kulinarny

Składniki:

2 piersi z kurczaka,
porcja włoszczyzny z brukselką,
cebula,
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie.
Sos:
0,5 szkl. kwaśnej śmietany kremowej,
3 łyżki posiekanego koperku,
łyżeczka mąki do zagęszczenia

Jak przyrządzić?

Posiekane warzywa z przyprawami zagotowujemy. Do wrzątku dodajemy kurczaka i gotujemy w odkrytym naczyniu, aż wszystko będzie miękkie. Kurczaka wykładamy na półmisek, a warzywa przecieramy, dodajemy troszkę rosołu, łączymy ze śmietaną. Gdy trzeba, sos zagęszczamy i doprawiamy do smaku. Dodajemy koperek i od razu zalewamy mięso.

Jak podawać?

Podajemy z ryżem na sypko bądź puree.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorbeba

Kurczak w potrawce (autor beba): Podobne przepisy

Kurczak w potrawce (autor beba): wypróbuj również

Powiązane Tematy