Składniki:
czosnek (główka), szpinak mrożony (paczka), pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy (1), pieprz, oliwa z oliwek, ser feta, makaron rurki
Jak przyrządzić?
Na patelni w oliwie (np. z oliwek) smażymy 10 minut czosnek w postaci pojedynczych ząbków (bardzo powoli, tak żeby się ledwie zarumienił). Następnie wlewamy do czosnku pomidory z puszki (wcześniej pomidory można pokroić w ósemki). To smażymy z 10-15 minut na małym ogniu. Do tego dodajemy szpinak, koncentrat i pieprz. Danie jest gotowe po 10-15 minautach smażenia.
Jak podawać?
Ugotowany makaron wykładamy na duże przezroczyste naczynie, polewamy go na wierzchu pastą szpinakową. Na to kruszymy ser feta (nie za wiele, ponieważ sól w nim zawarta może nam przeszkadzać). Smacznego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | beata |