Składniki:
3 duże piersi z kurczaka, mała kapusta pekińska, 3 zupki chińskie, puszka kukurydzy, słoiczek mieszanki marchewka i groszek, majonez, natka pietruszki, koperek, odrobina soli i pieprzu
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć ok. 10 minut na patelni. Kapustę pekińską posiekać w malakserze. Sam makaron z zupek chińskich zrumienić na suchej patelni. Następnie zrumieniony makaron mieszamy z podsmażonymi piersiami z kurczaka, dodajemy same przyprawy z zupek chińskich (olej z zupek wyrzucamy). Po przestygnięciu mieszamy wszystko z posiekaną kapustą, kukurydzą, marchewką i groszkiem, dodajemy majonez, natkę oraz odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy i gotowe.
Jak podawać?
Sałatkę podawać schłodzoną.
Uwagi:
Sałatkę najlepiej przygotować w przeddzień podania, gdyż makaron z zupek chińskich musi nasiąknąć.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Agata |