Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego, 1 torebka ryżu, 1/4 główki kapusty włoskiej, 1-2 jajka, sól, pieprz, vegeta, bułka tarta
Jak przyrządzić?
Do mięsa dodać ugotowany ryż (ciepły), poszatkowaną cienko kapustę, jajka i przyprawić do smaku. Formować kotlety (tak jak mielone), obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju. Zrobić sos pomidorowy i poddusić w nim kotlety. Smacznego!
Jak podawać?
Tak jak gołąbki - z ziemniakami i surówką.
Uwagi:
Przeciwnicy vegety nie muszą jej dodawać, wystarczy sól i pieprz. Kotlety mają być nieduże, bo inaczej mogą rozpadać się podczas smażenia. Do mięsa można dodać natkę pietruszki lub koperek.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | margolcia |