Składniki:
2 opakowania zupki chińskiej pikantnej,
pół kapusty pekińskiej,
2 ogórki świeże,
3 pomidory,
1 papryka czerwona,
1 papryka żółta,
kukurydza w puszce,
1 cebula,
4 ząbku czosnku,
3 łyżki majonezu,
5 łyżek mleka
Jak przyrządzić?
Zupkę chińską drobno pokruszyć, wsypać całą zawartość przypraw, zalać gorącą wodą (małą ilością wody, aby tylko makaron napęczniał, nie robić z tego zupy!). Pokroić drobno kapustę pekińską, w kostkę pokroić ogórki, pomidory, paprykę i cebulę. Połączyć wszystko, dodać całą puszkę kukurydzy. Czosnek wycisnąć i wymieszać z majonezem oraz mlekiem. Całośc można posypać oregano. Połączyć całość z zupką i wymieszać :-)
Uwagi:
Smacznego!W zimie jak robię taką sałatkę, to zamiast świeżych warzyw dodaję konserwowe, ale myślę, że lepiej smakuje ze świeżymi :-)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | szumka |