Składniki:
tortellini - uszka,
trzy papryki różnego koloru,
ogórek zielony,
puszka fasolki czerwonej,
20 dag sera żółtego,
10 dag szynki,
majonez,
sól, pieprz, sok z cytryny
Jak przyrządzić?
Tortellini gotujemy, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Paprykę kroimy w drobną kostkę, ogórka kroimy w troszkę większą kostkę, fasolkę odcedzamy na sitku, przelewając wodą, a ser żółty i szynkę kroimy w paseczki. Majonez dajemy wedle uznania i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
Jak podawać?
Sałatka smakuje dobrze zarówno sama, jak i z wędliną czy mięsem na ciepło.Polecam.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | alex-32 |