Buraczki w majonezie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4-5 ugotowanych buraczków, puszka kukurydzy, majonez, sól i pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać odcedzoną kukurydzę, majonez, sól i pieprz. Całość dobrze wymieszać. Smacznego!

Potrzebne przybory:

garnek, tarka, miska, nóż, łyżka, otwieracz do konserw

Jak podawać?

Najlepiej jako dodatek do mięsa i ziemniaków.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorEWA

Buraczki w majonezie: Podobne przepisy

Buraczki w majonezie: wypróbuj również

Buraczki zasmażane - pyszny dodatek do zimowego obiadu

... Buraczki zasmażane można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakują z ziemniakami i smażonym lub duszonym mięsem. Są idealnym dodatkiem do rozgrzewającego obiadu, który ma dostarczyć ... mąkiłyżkę cukrusólocetkoperekKrok 1 Najpierw ...

dawno temu

Majonez a zdrowie

... Majonez dodajemy do sosów, past jajecznych czy sałatek. Często ląduje na kanapkach czy w sałatce. Czy wiesz, z czego zrobiony jest majonez i w jaki sposób wpływa na zdrowie? ... Majonez dodajemy do sosów, past jajecznych czy sałatek. Często ...

dawno temu

Jak zrobić majonez?

... Jak zrobić majonez? Nie jest to zbyt trudne, ale wymaga trochę wprawy no i oczywiście składników dobrej jakości. Nie wszystkim wychodzi pierwszy raz, na szczęście kolejne dają już o wiele więcej ... satysfakcji. Warto próbować, bo domowy majonez ...

dawno temu

Efektowny pstrąg w zielonym majonezie

... . Pstrąg w zielonym majonezie wygląda bardzo efektownie, a smakuje doskonale. Oczywiście możesz go przygotować również na codzienny obiad. ... . Pstrąg w zielonym majonezie wygląda bardzo efektownie, a smakuje doskonale. Oczywiście możesz go ...

dawno temu

Sałatka z czerwonej kapusty

... Sałatka z czerwonej kapusty z czerwonymi buraczkami wygląda naprawdę bardzo dobrze i tak samo smakuje. Możesz ją podawać na zimo – jako osobne danie lub na ciepło – jako dodatek do obiadu ... szklanki pokrojonych na cząstki buraczków (gotowane ...

dawno temu

Majonez – czy zawsze szkodliwy?

... na wielkanocnym stole w towarzystwie jajek na twardo, sałatek itd. Jak więc rozbroić takiego wroga? Może używając do celów niekulinarnych, np. takich jak podane poniżej. Majonez dla urody: 1 ... . Jako odżywka do włosów – na pewno znacie babcine ...

dawno temu

Dressingi majonezowe – PRECZ z monotonią

... Wiemy już, że z oliwą możemy zdziałać cuda. Ba, poradziliśmy sobie nawet z octem (i przeżyliśmy!). Dziś czas na majonez. Nie wiedzieć czemu dressingi na bazie majonezu zatrzymały się na etapie ... istnienia dwóch – dressing majonezowy (czyli ...

dawno temu

DOMOWY MAJONEZ o obniżonej kaloryczności. Aż w dwóch wersjach!

... Majonez to niezastapiony dodatek do jaj, jednak przez dużą kaloryczność często musimy z niego rezygnować.  W programie Bułka z masłem podpowiemy, jak przygotować znacznie zdrowszą i mniej tłustą ... wersję. Dla fanów tradycji - majonez w ...

dawno temu

Jajka z kawiorem - pyszna przystawka

... Jajka z kawiorem to pyszna przystawka, która wygląda naprawdę smacznie i kolorowo. Porzuć więc zwykłe jajka w majonezie i spróbuj czegoś nowego. Czas przygotowaniea ten sam, a efekt o wiele lepszy. Każdy skusi się na takie dobre jedzenie. Sama ...

dawno temu

Barszcz czerwony zabielany

... Barszcz czerwony zabielany to świetny pomysł na obiad każdego dnia. Nie martw się tylko, nie ma z nim aż tak dużo pracy. Wystarczy trochę buraczków i kilka innych prostych produktów, by stworzyć pyszną zupę. Pamiętaj, że buraki świetnie wpływają ...

dawno temu

Jak zrobić chłodnik ogórkowy?

... Chłodnik kojarzy nam się z buraczkami albo z pomidorami. Ale kto widział chłodnik z kiszonych ogórków? Warto wypróbowywać nowe, ciekawe przepisy, zwłaszcza na potrawy, które mogą nas orzeźwić ...

dawno temu

Poznaj nowe spojrzenie na tradycyjną kuchnię polską

... na kuchnię polską. Co przyrządzisz dziś na obiad? Zupę pomidorową, kotlety mielone z mizerią czy gęsie udo z buraczkami? ... , a następnie natrzyj mieszanką udka. Obłóż mięso gałązkami tymianku i wstaw na 1–1,5 godziny do piekarnika rozgrzanego ...

dawno temu

Przepis na chłodnik

... o nowalijkach, to trzeba przyznać, że sezonowe warzywa i owoce pochodzenia krajowego smakują najlepiej. Do nowalijek zaliczana jest m.in. botwinka i rzodkiewka. Poniżej znajdziecie przepis na zdrową i smaczną zupę z młodymi buraczkami w roli ...

dawno temu

Sałatka ziemniaczana ze śledziem

... Tania i szybka sałatka – oto czego potrzebujemy w środku tygodnia. Na szczęście istnieją takie przepisy, a sałatka ziemniaczana ze śledziem wiedzie wśród nich prym. Wystarczy tylko trochę ziemniaków, śledzi i majonez. Proste potrawy są ...

dawno temu

Sałatka z jajek

... w majonezie proponuję jednak zastąpić nieco bardziej kreatywną przystawką. Co powiecie na sałatkę z jajecznicą? ... w majonezie proponuję jednak zastąpić nieco bardziej kreatywną przystawką. Co powiecie na sałatkę z jajecznicą? Przygotowanie ...

dawno temu

Sałatka warzywna - pyszne danie wegetariańskie

... układamy składniki warstwami. Wprawdzie nie ma tu mowy o diecie, bo do tej sałatki z ryżem dodajemy majonez, ale może warto czasem sobie odpuścić. ... układamy składniki warstwami. Wprawdzie nie ma tu mowy o diecie, bo do tej sałatki z ryżem ...

dawno temu

Przepis na jajka faszerowane

...   Jajka gotowane na twardo i przyozdabiane jedynie majonezem i szczypiorkiem można włożyć do lamusa. Taka stołowa przystawka, choć smaczna, wieje jednak nudą. Na Wielkanoc warto pójść o krok dalej ... Jajka gotowane na twardo i przyozdabiane ...

dawno temu

Przepis na faszerowane jajka

... , posmarowane majonezem i przybrane szczypiorkiem, warto zastąpić jakimś bardziej kreatywnym pomysłem. Jak zrobić faszerowane jajka? Oto kilka przepisów. ... , posmarowane majonezem i przybrane szczypiorkiem, warto zastąpić jakimś bardziej ...

dawno temu

Powiązane Tematy