Składniki:
700 g gotowanych ziemniaków,
200 g cebuli,
200 g gotowanego lub pieczonego mięsa,
2 łyżki smalcu,
4 jajka,
sól, pieprz,
2 pomidory,
4 ogórki kiszone,
pietruszka do dekoracji
Jak przyrządzić?
Ziemniaki pokroić w plastry lub kostkę (jak kto woli), cebulę w kosteczkę i mięsko na cienkie plastry.Obsmażyć ziemniaki z obu stron na złoty kolor, dodać pokrojoną cebulę i mięso, dalej smażymy 5 min, często obracając. Posolić i posypać pieprzem.Całość zalewamy jajkami roztrzepanymi w 4 łyżkach wody i tak długo trzymamy na ogniu, aż jajka się zetną.Posypać pietruszką i podawać.Smacznego.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | beba |