Składniki:
Ciasto kruche: 50 dag mąki, 1 paczka margaryny, 2 jajka, 1 żółtko, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru.
Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe ugotować w 3/4 litra wody + 1 szklanka cukru.
Biszkopt: 5 białek, 4 łyżki cukru, 4 żółtka, 4 łyżki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Owoce: jabłka, gruszki lub śliwki.
Jak przyrządzić?
Zagnieść kruche ciasto z podanych składników, wylepić formę do pieczenia razem z brzegami. Ułożyć owoce, wylać gorący budyń na owoce. Ubić biszkopt, wylać na ciepły budyń, piec 60 min w 180-190 st. C.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Margolcia |