Składniki:
bułki, mięso (najlepiej wołowina bądź drób), cebula, papryka, pieczarki, olej do smażenia, jogurt naturalny, kefir, czosnek
Jak przyrządzić?
Przygotowujemy gulasz: wołowinę smażymy, dodajemy cebulę, paprykę, pieczarki, przyprawę do gulaszu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika. Trzymamy tak długo, aż wołowina będzie chrupiąca.Z bułeczek odcinamy kapelusiki, wydrążamy środek, nakładamy do bułeczek ciepły gulasz, przykrywamy kapelusikiem i wstawiamy na chwilę do piekarnika (5-10 min). Po wyjęciu warto podać z sosem czosnkowym(do jogurtu naturalnego dodajemy troszkę kefiru i dwa ząbki czosnku).Rewelacja na imprezach! Danie dobre zarówno na kolację, jak i obiad. Smacznego!!!
Jak podawać?
Podawać z sosem czosnkowym.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Beata |