Lubczykowo-cytrynowy dip

Przepis kulinarny

Składniki:

jogurt,
majonez,
czosnek,
sól,
skórka z cytryny,
lubczyk

Jak przyrządzić?

Cytrynę sparzyć. Obrać jak jabłko jak najcieniej. Skórkę pokroić w cieniutkie paseczki. Lubczyk również pokroić w cieniutkie paseczki. Czosnek rozgnieść. Nie może go być dużo... chyba że ktoś lubi. Wszystko wymieszać. Doprawić, próbując.

Uwagi:

Można robić z kefiru, śmietany. Doprawiać na słodko-kwaśno lub pikantnie. Pofantazjować.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćprosty
AutorSylwia

Lubczykowo-cytrynowy dip: Podobne przepisy

Lubczykowo-cytrynowy dip: wypróbuj również

Powiązane Tematy