Składniki:
Pół kostki masła,
czosnek.
Jak przyrządzić?
Masło zostawić w temperaturze pokojowej. Poczekać aż trochę zmięknie. W tym czasie pokroić drobno ok. dwa ząbki czosnku. Wymieszać, sprawdzić smak (jeśli będzie za mało czosnku dodać jeszcze jeden ząbek). Można dodać do smaku jakieś zioła, pieprz albo sól. Polecam do posmarowanie chleba pieczonego na grillu. Pychota.
Jak podawać?
Ładnie wygląda, gdy na talerz najpierw położymy liść sałaty potem rozprowadzimy lekko roztopione masło w jakiś kształt, a następnie włożymy do lodówki i poczekamy aż "zastygnie"...
Uwagi:
Dobrze smakuje również na kanapkach, na pizzy, hot-dogach itp.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Agusia..^^..xD..=*** |