Pierogi Wiktorii

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto pierogowe. Farsz: 2 jajka, duża cebula, 15 oliwek, łyżeczka musztardy chrzanowej, sól, słodka papryka.

Jak przyrządzić?

Czarna oliwka zawsze była dla mnie inspiracją. Czas chyba dać coś od siebie:) Jaja ugotować na twardo. Cebulę drobno skroić i silnie zeszklić. Oliwki pokroić na 8 części (to małe - duże po prostu drobno). Jajka rozgnieść z cebulą, dodać oliwki, sól, dużo słodkiej, sproszkowanej papryki i musztardę. Jeżeli farsz jest zbyt rzadki, dodać odpowiednią ilość bułki tartej (ale im mniej, tym lepiej). Lepsze odsmażone, ale to moje własne zdanie. Ciasto każdy ma jakieś swoje ulubione. Nazwa pochodzi od imienia mojej żony, która uwielbia jajka:)

Potrzebne przybory:

Szczere chęci i garnek.

Jak podawać?

Elegancko - jak każde pierogi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje20 szt
Kalorycznośćeeee tam
Przybliżony koszt4 zł
Autorzapotec

Pierogi Wiktorii: Podobne przepisy

Pierogi Wiktorii: wypróbuj również

Powiązane Tematy