Składniki:
Kostka drobiowa, serek topiony, makaron nitki.
Jak przyrządzić?
Gotujemy wodę, rozpuszczamy w niej kostkę drobiową, odstawiamy z gazu. Odlewamy np. szklankę wywaru do wysokiego naczynia, wrzucamy serek topiony (najlepiej taki 'balasek' :) albo duży śmietankowy Hochland). Miksujemy, odlewamy z powrotem do reszty wywaru pozostałego w garnku. Najlepiej smakuje z makaronem nitki. Do smaku, jak kto woli, można przyprawić maggi. Smacznego! :) Aha, jeszcze coś, moja mama czasami podaje to w kokilkach jako mini pierwsze danie (np. podczas jakiejś imprezki rodzinnej) - wtedy na dnie kładzie trochę startego sera żółtego, wlewa zupkę i na wierzchu posypuje groszkiem ptysiowym.
Potrzebne przybory:
Garnek, wysokie naczynie, mikser, łyżka.
Jak podawać?
Na talerzu lub w kokilkach;) Najlepiej z makaronem nitki.
Uwagi:
PYCHA zupa, tak sądzę!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | AleKed |