Zupa neapolitanka

Przepis kulinarny

Składniki:

Kostka drobiowa, serek topiony, makaron nitki.

Jak przyrządzić?

Gotujemy wodę, rozpuszczamy w niej kostkę drobiową, odstawiamy z gazu. Odlewamy np. szklankę wywaru do wysokiego naczynia, wrzucamy serek topiony (najlepiej taki 'balasek' :) albo duży śmietankowy Hochland). Miksujemy, odlewamy z powrotem do reszty wywaru pozostałego w garnku. Najlepiej smakuje z makaronem nitki. Do smaku, jak kto woli, można przyprawić maggi. Smacznego! :) Aha, jeszcze coś, moja mama czasami podaje to w kokilkach jako mini pierwsze danie (np. podczas jakiejś imprezki rodzinnej) - wtedy na dnie kładzie trochę startego sera żółtego, wlewa zupkę i na wierzchu posypuje groszkiem ptysiowym.

Potrzebne przybory:

Garnek, wysokie naczynie, mikser, łyżka.

Jak podawać?

Na talerzu lub w kokilkach;) Najlepiej z makaronem nitki.

Uwagi:

PYCHA zupa, tak sądzę!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt8 zł
AutorAleKed

Zupa neapolitanka: Podobne przepisy

Zupa neapolitanka: wypróbuj również

Powiązane Tematy