Składniki:
1 główka kapusty pekińskiej,
1 duża śmietana 30% lub 18%,
3 duże łyżki majonezu,
1/2 puszki brzoskwiń,
1/3 puszki kukurydzy,
1/2 szklanki rodzynków.
Jak przyrządzić?
Kapustę kroimy drobno, rodzynki zalewamy gorącą wodą, jak napuchną dorzucamy do całości brzoskwinie, drobno kroimy i dorzucamy do wszystkiego razem z kukurydzą, dodajemy śmietanę i majonez, wszystko razem mieszamy (przyprawy do smaku np. oregano, bazylia, sól, pieprz) i do lodówki, żeby się ;) przegryzło i schłodziło.
Potrzebne przybory:
Nóż, miska, łyżka.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-4 |
Kaloryczność | mało |
Autor | barti |