Kapusta pekińska na słodko

Przepis kulinarny

Składniki:

1 główka kapusty pekińskiej,
1 duża śmietana 30% lub 18%,
3 duże łyżki majonezu,
1/2 puszki brzoskwiń,
1/3 puszki kukurydzy,
1/2 szklanki rodzynków.

Jak przyrządzić?

Kapustę kroimy drobno, rodzynki zalewamy gorącą wodą, jak napuchną dorzucamy do całości brzoskwinie, drobno kroimy i dorzucamy do wszystkiego razem z kukurydzą, dodajemy śmietanę i majonez, wszystko razem mieszamy (przyprawy do smaku np. oregano, bazylia, sól, pieprz) i do lodówki, żeby się ;) przegryzło i schłodziło.

Potrzebne przybory:

Nóż, miska, łyżka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-4
Kalorycznośćmało
Autorbarti

Kapusta pekińska na słodko: Podobne przepisy

Kapusta pekińska na słodko: wypróbuj również

Powiązane Tematy