Składniki:
2 udka z kurczaka, dwie spore marchewki, śmietana, majeranek, przyprawy do smaku
Jak przyrządzić?
Umyte mięsko i marchewkę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy obowiązkowo sporą ilość majeranku oraz doprawiamy do smaku według uznania. Gotujemy ok. godziny, gdy zmięknie, wyciągamy mięsko i marchewkę z rosołu. Mięsko obieramy i kroimy w drobne kawałki, a marchewkę w kostkę, wrzucamy z powrotem do garnka. Zupę zabielamy śmietanką i gotowe.
Potrzebne przybory:
garnek, deska, nóż, odrobina chęci i uśmiechu na twarzy
Jak podawać?
Można podawać z chlebkiem lub bez - zależy, jak kto woli.
Uwagi:
Moje dzieci nie lubią zup, a tą opychają się ile wlezie - chyba coś w tym jest :)
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 5-6 |
Autor | karkówka |