Składniki:
paczka ravioli (najlepiej oryginalne włoskie - w Kauflandzie taka paczuszka Arrighi kosztuje ok. 4 zł),
świeży ogórek,
majonez,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Bierzemy ravioli i gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Studzimy skubańce i wrzucamy do michy. Następnie bierzemy łogórecek, obieramy go i trzemy na tarce na największych oczkach i wrzucamy do ravioli. Mieszamy całość z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. I pochłaniamy prawie od razu, bo to uzależnia :D To dobry dodatek do jakiegoś kotlecika np. Zamiast ładnych oryginalnych ravioli można użyć mięsnych ravioli typu uszka - pakowanych próżniowo.
Potrzebne przybory:
garnek, micha, tarka
Jak podawać?
Na talerzu, chyba że ktoś woli jeść z gazety tudzież podłogi ;)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1-2 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | YAVANNA |