Karkówka po francusku

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 kg karkówki, 2 duże cebule, kilka dużych ziemniaków, 30 dag sera żółtego, średni słoiczek majonezu Pomorskiego

Jak przyrządzić?

Karkówkę tłuczemy na bardzo cienkie plastry, pieprzymy i solimy, po czym układamy na blachę. Na to położyć cebulke pokrojoną w plastry. Kolejna warstwa to ziemniaczki pokrojone w cienkie plastry, solimy je. Na to posypujemy starty ser, smarujemy to warstwą majonezu. Piec w temp. 180 stopni ok. 50 min.

Uwagi:

Pycha, danie sycące, można mieć w pogotowiu słodzone piwko lub winko czerwone.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Przybliżony koszt10 zł
Autorreni

Karkówka po francusku: Podobne przepisy

Karkówka po francusku: wypróbuj również

Powiązane Tematy