Składniki:
40 dag wołowiny (najlepiej zadniej),
3 łyżki oleju,
1 litr bulionu wołowego,
puszka czerwonej fasoli,
puszka pomidorów,
czerwona i zielona papryka,
duża cebula,
2 ząbki czosnku,
3 łyżeczki chili, sól
mielony kminek,
20 dag startego żółtego sera
Jak przyrządzić?
Wołowinę kroimy w kostkę. Wkładamy na 2 łyżki rozgrzanego oleju, smażymy na rumiano ze wszystkich stron. Wlewamy bulion i dusimy ok. 60 minut. Miąższ papryki kroimy w kostkę. Razem z posiekaną cebulą, czosnkiem i odsączoną fasolą podsmażamy na reszcie oleju. Doprawiamy chili, kminkiem i solą. Dodajemy pokrojone pomidory z sokiem. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Posypujemy serem. I gotowe...
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Mefisto79 |