Składniki:
paluszki krabowe, ogórek świeży, rzodkiewki, papryka kolorowa, jabłko, majonez, sól, pieprz, śmietana (opcjonalnie)
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki (paluszki, ogórek, rzodkiewki, papryki, jabłko) kroimy w kosteczkę. Mieszamy z majonezem, ew. majonezem i śmietaną, doprawiamy do smaku. Sałatka rewelacyjna, przepis przywieziony przez jednego znajomego marynarza. Można się zakochać "od pierwszej łyżeczki".
Potrzebne przybory:
deska, nóż, miska i łyżka
Jak podawać?
Lekko schłodzoną.
Uwagi:
Sałatka najlepiej smakuje, jak się "przegryzie", czyli następnego dnia.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | kuchareczka |