Składniki:
4 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, 3-4 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 margaryna,
1 słoik musu jabłkowego ok. 1 litra (do nabycia w sklepach Lidl)
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki wymieszać (oprócz musu). Podzielić na trzy części, 2/3 wyłożyć na blachę, brzegi formy podkleić ciastem, ponakłuwać widelcem, następnie równomiernie wyłożyć mus i resztę ciasta pokruszyć na wierzchu. Piec na złoty kolor w temp. 175 st. C przez ok. 45 minut.
Potrzebne przybory:
Sprawne ręce;)
Jak podawać?
Udekorować cukrem pudrem, pokroić i zjeść jako dodatek do dobrej kawy. Smacznego!
Uwagi:
Najlepsza blacha do wypieku o wymiarach 22x28 cm.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | kajtek |