Kalafior w śmietanie (autor farciak)

Przepis kulinarny

Składniki:

jeden kalafior,
dwie cebule,
duża śmietana 18%,
vegeta, maggi, pieprz czarny do smaku

Jak przyrządzić?

Kalafior dzielimy na małe "kwiatki" i gotujemy w osolonej wodzie "al dente".Cebulki kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku na złoty kolor.Następnie dodajemy kalafior do cebulki i mieszając delikatnie, dusimy przez około 3-4 min. Dodajemy do kalafiora śmietanę, dodajemy pieprz, maggi, vegety i dusimy około 3 minut.Podajemy jako danie główne do ziemniaczków lub jako dodatek do białych mięs gotowanych lub lekko duszonych.

Jak podawać?

Po podaniu można posypać zieloną pietruszką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Autorfarciak

Kalafior w śmietanie (autor farciak): Podobne przepisy

Kalafior w śmietanie (autor farciak): wypróbuj również

Powiązane Tematy