Składniki:
jeden kalafior,
dwie cebule,
duża śmietana 18%,
vegeta, maggi, pieprz czarny do smaku
Jak przyrządzić?
Kalafior dzielimy na małe "kwiatki" i gotujemy w osolonej wodzie "al dente".Cebulki kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku na złoty kolor.Następnie dodajemy kalafior do cebulki i mieszając delikatnie, dusimy przez około 3-4 min. Dodajemy do kalafiora śmietanę, dodajemy pieprz, maggi, vegety i dusimy około 3 minut.Podajemy jako danie główne do ziemniaczków lub jako dodatek do białych mięs gotowanych lub lekko duszonych.
Jak podawać?
Po podaniu można posypać zieloną pietruszką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | farciak |