Tosty z chleba na słono lub słodko

Przepis kulinarny

Składniki:

2 jajka,
kilka kromek chleba,
tłuszcz do smażenia

Jak przyrządzić?

Jajka roztrzepać, maczać chleb w jajkach i na gorącym tłuszczu smażyć na złoty kolor.Jeśli chcemy tost na słodko, smarujemy go ulubionym dżemem lub polewamy syropem klonowym.Jeśli mamy ochotę na słono, to do jajek dodajemy trochę vegety. Takie tosty można później polać keczupem.

Jak podawać?

Najlepiej na ciepło.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autordori

Tosty z chleba na słono lub słodko: Podobne przepisy

Tosty z chleba na słono lub słodko: wypróbuj również

Powiązane Tematy