Papryka po węgiersku

Przepis kulinarny

Składniki:

4 papryki czerwone (duże), ryż Uncle Ben's (1 torebka), 1 jajko,
mały słoiczek marynowanej papryki, mała porcja mielonego mięsa z indyka lub inne, przyprawy (sól, pieprz, czerwona ostra papryka w proszku)

Jak przyrządzić?

Gdy ugotujemy ryż na sypko, schładzamy go. Do mielonego mięsa dodajemy 1 surowe jajko, drobno pokrojoną paprykę konserwową, sól, pieprz oraz trochę papryki ostrej w proszku. Dodajemy ryż. Drylujemy papryki duże czerwone, myjemyi nadziewamy przygotowanym farszem. Do żaroodpornego naczynia wlewamy odrobinę oleju, wkładamy papryki nadziane,a po chwili, gdy mocno się zagrzeją, dolewamy marynaty z papryki konserwowej. Dusimy w piekarniku ok 25 min. Super!

Potrzebne przybory:

naczynie żaroodporne, piekarnik z temperaturą ok.150 st. C

Jak podawać?

Na talerzykach, na których dnie liściezielonej sałaty. Koniecznie przy świecach przysubtelnej muzyce z winem.

Uwagi:

Do potrawy świetnie nadaje się czerwone wino Egri Bikaver.Polecam na superspotkania we dwoje!To świetny afrodyzjak i świetnie smakuje i pachnie.Smacznego! Jako dodatek mogą służyć kawałeczki świeżejbagietki. Koszt niewielki. Praca nietrudna, ale jaki efekt!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt20 zł
AutorRomuś

Papryka po węgiersku: Podobne przepisy

Papryka po węgiersku: wypróbuj również

Powiązane Tematy