Sałatka czerwona z pieczoną papryką - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

3 papryki (najlepiej żółta, czerwona i pomarańczowa),
1 cebula,
2 pomidory,
ząbek czosnku,
opakowanie sera feta,
oliwki czarne,
sos gotowy winegret (najlepiej Knorr)

Jak przyrządzić?

Paprykę kroimy w cząstki, pieczemy w piekarniku, aż skórka pokryje się bąblami. Gorącą paprykę wkładamy do foliowego woreczka lub plastikowego pojemnika, żeby odparowała. Następnie obieramy ją ze skórki i kroimy w paseczki. Podajemy pozostałe pokrojone sładniki i zmiażdżony ząbek czosnku. Polewamy sosem.

Uwagi:

Pyszna, choć nieco czasochłonna wariacja na temat sałatki greckiej. :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
AutorMartusia

Sałatka czerwona z pieczoną papryką: Podobne przepisy

Sałatka czerwona z pieczoną papryką: wypróbuj również

Powiązane Tematy