Pierś kurczaka w musztardowej skórce

Przepis kulinarny

Składniki:

4 piersi z kurczaka,
sól, świeżo zmielony pieprz, curry,
2 białka,
łyżka gruboziarnistej musztardy,
łyżka średnio ostrej musztardy,
czubata łyżka bułki tartej,
20 g masła,
pęczek szczypiorku

Jak przyrządzić?

Piersi kurczaka umyć, przyprawić solą, pieprzem i curry. Ułożyć w formie do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę. Musztardę wymieszać z bułką tartą i solą, połączyć z białkami.Masę z białek rozsmarować na piersiach kurczaka. Na wierzchu ułożyć płatki masła.Piec w temp. 180-200 stopni ok. 20-25 min.Na talerzu posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.

Jak podawać?

Z ziemniaczkami lub frytkami i sezonową surówką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
AutorJusta & Maciek

Pierś kurczaka w musztardowej skórce: Podobne przepisy

Pierś kurczaka w musztardowej skórce: wypróbuj również

Powiązane Tematy