Składniki:
4 piersi z kurczaka,
sól, świeżo zmielony pieprz, curry,
2 białka,
łyżka gruboziarnistej musztardy,
łyżka średnio ostrej musztardy,
czubata łyżka bułki tartej,
20 g masła,
pęczek szczypiorku
Jak przyrządzić?
Piersi kurczaka umyć, przyprawić solą, pieprzem i curry. Ułożyć w formie do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę. Musztardę wymieszać z bułką tartą i solą, połączyć z białkami.Masę z białek rozsmarować na piersiach kurczaka. Na wierzchu ułożyć płatki masła.Piec w temp. 180-200 stopni ok. 20-25 min.Na talerzu posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.
Jak podawać?
Z ziemniaczkami lub frytkami i sezonową surówką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Justa & Maciek |