Składniki:
30 dag ugotowanego makaronu,
40 dag pieczarek,
2 łyżki oleju,
10 dag mozzarelli,
4 pomidory,
pęczek szczypiorku (niekoniecznie),
cukier,
sól, pieprz cayenne
Jak przyrządzić?
Szczypiorek posiekać, pieczarki oczyścić, potem umyć i przekroić na pół. Teraz trzeba podsmażyć je na oleju. Dodać makaron i smażyć 5-7 minut. Doprawić solą i pieprzem cayenne. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na grube kawałki. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Następnie wymieszać z makaronem. Ser pokroić w dość grubą kostkę i dodać do makaronu. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Po prostu pyszne! Nie pożałujecie!!!
Potrzebne przybory:
Talerz i widelec! hehe :0)
Jak podawać?
Według mnie im więcej mozzarelli, tym lepiej. Ładnie się topi i danie jest przez to fajniejsze. Jak ktoś lubi na bardzo ostro, można dać więcej pieprzu cayenne, a ci, co lubią łagodniej, niech wezmą mniej, bo nieźle daje popalić :P Smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Autor | Domina:) |