Pierś kurczaka z miodem i ziołami

Przepis kulinarny

Składniki:

pierś kurczaka, zioła prowansalskie, majeranek, pół cytryny, miód

Jak przyrządzić?

Pierś dzielimy jak na kotlety. Posypujemy z dwóch stron ziołami prowansalskimi, następnie majerankiem. Wkładamy do naczynia i polewamy łyżeczką miodem /strużkami/ i wyciskamy na kotlety sok z cytryny. Odstawić do lodówki na 2 godz. I smażymy na oleju.

Uwagi:

Dobra surówka do tego dania jest z kapusty pekińskiej z solą, zmiażdżonym czosnkiem i oliwą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćmała
Autormalina

Pierś kurczaka z miodem i ziołami: Podobne przepisy

Pierś kurczaka z miodem i ziołami: wypróbuj również

Powiązane Tematy