Składniki:
ziemniaki, cebula, jajko, bułka tarta, mąka, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Gotujemy ziemniaki, cebulkę bardzo drobno szatkujemy i podsmażamy. Następnie tłuczemy ugotowane ziemniaki, mieszamy z cebulką, jajkiem, mąką, bułką tartą, solimy i pieprzymy. Formujemy kotleciki wg własnych upodobań wielkościowych, obtaczamy jeszcze w bułce tartej i smażymy chwilkę, aby z obu stron miały złoty kolor.
Potrzebne przybory:
tłuczek do ziemniaków albo mikser ;)
Uwagi:
Dostałam przepis od Babci kolegi, której bardzo bardzo dziękuję. Kotleciki są naprawdę amci amci i można je właściwie jeść ze wszystkim - z kotletami mięsnymi, gulaszem, rybką, jajkiem sadzonym. Palce lizać :)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Gąska Malwinka |