Babska kukułecza

Przepis kulinarny

Składniki:

20 dag Kukułek firmy Wawel, mleko skondensowane w puszce z cukrem lub bez, 1/2 l wódki, szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu, 1/2 szklanki wody

Jak przyrządzić?

20 dag Kukułek firmy Wawel rozgotować w 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu, cały czas mieszając do rozpuszczenia cukierków. Odstawiamy z ognia. Dodajemy skondensowane mleko z puszki. Jak się zbryli, to podgrzać, odstawić z ognia i powoli wlewać wódkę. Dodać zmielony czarny pieprz, przelać do butelki litrowej. Powstałe karmelki też wrzucić do środka, z czasem rozpuszczą się same.

Potrzebne przybory:

garnek 2 l

Uwagi:

Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorgajka

Babska kukułecza: Podobne przepisy

Babska kukułecza: wypróbuj również

Powiązane Tematy