Składniki:
Ciasto:
30 g drożdży,
125 ml ciepłej wody lub mleka,
50 dag mąki pszennej,
1/2 łyżeczki soli,
mąka do posypania,
oliwa.
Sos na ciasto:
przecier Hektor,
4 łyżki stołowe cukru,
zioła,
sól.
Farsz:
pieczarki,
ser,
ananas z puszki, najlepiej pokrojony w kostki,
szynka,
czosnek,
pomidor,
zioła do posypania
Jak przyrządzić?
Ciasto piec jakieś 20 minut.Sos: Gotując przecier, dodać cukier, sól i dużo ziół, następnie posmarować ciasto. Następnie nakładamy farsz i do piekarnika...
Potrzebne przybory:
deska do krojenia, nóż, tarka do sera, blaszka do pieczenia
Jak podawać?
Najlepiej na gorąco, chociaż podgrzewana też jest pyszniutka...
Uwagi:
Naprawdę pizza z ananasem jest przepyszna, radzę spróbować...
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | wymagający |
Autor | Kamilka |