Składniki:
Biszkopt: 5 jaj, 1 margaryna, 1 szkl. cukru, 2 łyżeczki kakao, 2 szkl. mąki, 2 łyżeczki amoniaku. Masa: 1 budyń waniliowy, 3 żółtka, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, 1/2 l mleka, 1 masło, 2 czekolady - 1 gorzka i 1 mleczna
Jak przyrządzić?
Biszkopt: margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku (pianę z białek ubitą dodać na końcu), kakao, mąkę i resztę składników. Upiec 3 cieniutkie placki, blacha musi być wyłożona papierem. Masa: ugotować budyń z żółtkami i cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Czekolady rozpuścić, masło utrzeć z budyniem, dodać czekoladę. Powoli przekładać placki masą. Wierzch placka posmarować masą i startą czekoladą.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | BAŚKA |