Łosoś w galarecie

Przepis kulinarny

Składniki:

Filet z łososia średniej wielkości, sól, pieprz, liść laur., ziele ang., koniecznie 1 cebula, marchew, seler, por, pietruszka, żelatyna, cytryna

Jak przyrządzić?

Pokroić filet z łososia na kawałki ok. 6 cm. Nastawić garnuszek z ok. 1 l wody, dodać sól, ziarenko pieprzu, liść laurowy i warzywa. Włożyć filety z łososia, gotować ok. 1/2 godz. na malutkim ogniu. Po tym czasie wyjąć filety łyżką cedzakową. Wywar przecedzić, dodać żelatynę (wg opisu na opakowaniu), dodać kilka kropli cytryny.Tężejącą żelatyną zalać łososia. Pozostawić w zimnym miejscu.

Jak podawać?

Szczególnie polecam na uroczyste kolacje.

Uwagi:

Łososia przed zalaniem galaretą można udekorować majonezem, plasterkami cytryny, zieleniną...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcjew zależności od wielkości ryby
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
AutorPipi

Łosoś w galarecie: Podobne przepisy

Łosoś w galarecie: wypróbuj również

Powiązane Tematy