Składniki:
4 jajka, 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 1,5 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody, 50 ml oleju
Jak przyrządzić?
Wbić do jednej miski zółtka, a do drugiej białka. Do żółtek dodać pół szklanki cukru i mieszać mikserem, dopóki nie zrobią się białe i nie rozbije się cukier. Następnie dodać proszek do pieczenia, 50 ml oleju, nadal mieszając, mleko i wodę, następnie mąkę. Ubić na sztywną pianę białka, a następnie dodać do masy, wymieszać, aby utworzyło jednolitą masę.Smacznego.
Potrzebne przybory:
mikser, miska, gofrownica
Jak podawać?
Najlepiej smakują z dżemem lub bitą śmietaną.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 13 |
Autor | Daria |