Składniki:
Pół paczki płatków owsianych (najlepiej Górskich), łyżka margaryny, 3 łyżki cukru, łyżeczka kakao, kilka łyżeczek mleka w proszku, niecale pół szklanki mleka
Jak przyrządzić?
Do niewielkiego garnuszka wlać mleko, dodać margarynę, cukier i kakao. Całość podgrzewać na małym ogniu, aż do całkowitego rozpuszczenia margaryny. Zestawić z ognia. Dodać mleko w proszku, doprowadzając do lekkiego zgęstnienia (płatki dodatkowo zagęszczą czekoladę). Na koniec dodać płatki owsiane i wymieszać.
Jak podawać?
W miseczkach.
Uwagi:
Dla dorosłych to się raczej nie nadaje, ale polecam dla dzieci, zwłaszcza że płatki owsiane są zdrowe, a podane w czekoladzie bedą im wyjątkowo smakować. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | duża |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | alina |