Bardzo dobre pomidorki faszerowane - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 słoik pomidorów suszonych w zalewie, serek mascarpone, sól, pieprz, czosnek, papryka w proszku, pistacje (lub inne orzeszki)

Jak przyrządzić?

Serek mascarpone połączyć z przyprawami, dodać kilka ząbków czosnku. Pomidorki nadziewać serkiem (tak jak markizy). Jeden płat pomidorka, potem nadzienie i drugi płatek. Do dekoracji można włożyć malutkiego orzeszka czy pistację. Dużo smaku dodaje zalewa, w której są pomidorki.

Potrzebne przybory:

wykałaczki

Jak podawać?

Na liściu sałaty lub obok sałatki czy innych przystawek.

Uwagi:

Dla różnorodności można użyć też cukinii. Kroimy cukinię w cienkie paseczki. Dzień wczesniej nacieramy je masłem, ząbkami czosnku i przyprawami. Potem smażymy. Po ostygnięciu, smarujemy serkiem, zwijamy w "zrazik" i polewamy sosem balsamicznym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt20 zł
AutorCassi

Bardzo dobre pomidorki faszerowane: Podobne przepisy

Bardzo dobre pomidorki faszerowane: wypróbuj również

Powiązane Tematy