Kalafior po włosku

Przepis kulinarny

Składniki:

1 opakowanie makaronu rurki,
1 kalafior,
20 dag żółtego sera,
1 puszka koncentratu pomidorowego,
4 duże ząbki czosnku.

Jak przyrządzić?

Ugotować kalafior w lekko osolonej wodzie, wyjąć go i w tej samej wodzie ugotować makaron. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekany lub wyciśnięty przez praske czosnek i lekko go zrumienić na delikatnym ogniu. Uwaga! Czosnek szybko się przypala! Następnie wrzucić kalafior i podsmażając rozgniatać go widelcem. Dodać koncentrat, a na koniec wymieszać wszystko z żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Do odcedzonego makaronu dodać kalafior z patelni i wszystko razem dokładnie wymieszać.

Jak podawać?

Podawać na ciepło, ale na zimno też nie jest złe.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Autordiablica

Kalafior po włosku: Podobne przepisy

Kalafior po włosku: wypróbuj również

Powiązane Tematy