Składniki:
1 opakowanie makaronu rurki,
1 kalafior,
20 dag żółtego sera,
1 puszka koncentratu pomidorowego,
4 duże ząbki czosnku.
Jak przyrządzić?
Ugotować kalafior w lekko osolonej wodzie, wyjąć go i w tej samej wodzie ugotować makaron. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekany lub wyciśnięty przez praske czosnek i lekko go zrumienić na delikatnym ogniu. Uwaga! Czosnek szybko się przypala! Następnie wrzucić kalafior i podsmażając rozgniatać go widelcem. Dodać koncentrat, a na koniec wymieszać wszystko z żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Do odcedzonego makaronu dodać kalafior z patelni i wszystko razem dokładnie wymieszać.
Jak podawać?
Podawać na ciepło, ale na zimno też nie jest złe.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | diablica |