Pasta z makreli (autor Andzia)

Przepis kulinarny

Składniki:

Puszka makreli (może być inna ryba w puszce, szprotki lub śledzie), przecier pomidorowy, cebula, serek homogenizowany naturalny (np. Bieluch), sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Cebulę kroimy w drobną kostkę, po czym mieszamy z serkiem, przecierem pomidorowym (2-3 łyżki), a następnie dodajemy rozdrobione ryby z puszki, można rozgnieść widelcem. Całośc mieszamy i przyprawiamy do smaku, można ewentualnie zmiksować, jeśli ktoś lubi. Smacznego!

Jak podawać?

Jak kto lubi. Polecam na chlebie lub na gotowanych jajkach (wersja na imieniny).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
AutorAndzia

Pasta z makreli (autor Andzia): Podobne przepisy

Pasta z makreli (autor Andzia): wypróbuj również

Powiązane Tematy