Składniki:
Opakowanie śmietanki 30%, ok. 20 dużych krewetek (obranych i lekko obgotownych), 2 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, sól, biały pieprz, ugotowany makaron penne (rurki), natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
W rondlu lub na patelni rozgrzej oliwę i dodaj drobno posiekany czosnek. Każdą z krewetek przekrój na pół i wrzuć do rondla. Uważaj, aby czosnek się nie zrumienił. Po kilku minutach do krewetek wlej śmietankę i zagotuj, żeby zgęstniała. Przypraw solą i pieprzem. Na samym końcu dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj sos z ugotowanym makaronem i szybko podawaj.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | x |