Składniki:
Około 0,5 kg polędwicy z sarny lub z dzika, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 żółtka, odrobina maggi, pieprz, sól, 1 łyżka oliwy.
Jak przyrządzić?
Mięso przemielić 2 razy przez drobne sito wraz z czosnkiem, dodać koncentrat i drobno posiekaną cebulę. Dobrze rozmącić żółtka z oliwą i wymieszać z potrawą, dodając resztę składników do smaku. Można żółtka rozmącone bez oliwy podawać osobno w sosjerce, ja wolę wersję już wymieszaną z mięsem. Dobrze wyrobić. Można posypać drobno pokrojonymi korniszonami i grzybami marynowanymi. Podsmażyć na patelni kromki dobrego pieczywa, pocierać czosnkiem i smarować tatarem. Smacznego.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | moni |