Tatar z polędwicy sarniej

Przepis kulinarny

Składniki:

Około 0,5 kg polędwicy z sarny lub z dzika, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 żółtka, odrobina maggi, pieprz, sól, 1 łyżka oliwy.

Jak przyrządzić?

Mięso przemielić 2 razy przez drobne sito wraz z czosnkiem, dodać koncentrat i drobno posiekaną cebulę. Dobrze rozmącić żółtka z oliwą i wymieszać z potrawą, dodając resztę składników do smaku. Można żółtka rozmącone bez oliwy podawać osobno w sosjerce, ja wolę wersję już wymieszaną z mięsem. Dobrze wyrobić. Można posypać drobno pokrojonymi korniszonami i grzybami marynowanymi. Podsmażyć na patelni kromki dobrego pieczywa, pocierać czosnkiem i smarować tatarem. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autormoni

Tatar z polędwicy sarniej: Podobne przepisy

Tatar z polędwicy sarniej: wypróbuj również

Powiązane Tematy