Składniki:
250 g krewetek mrożonych, gotowanych i obranych, 100-200 ml białego półwytrawnego wina, 3 ząbki czosnku, kilka łyżek masła, pół cytryny.
Jak przyrządzić?
Krewetki zamrożone wrzucić na durszlak i zalać gorącą wodą, poczekać, aż odsiąkną. Na patelnię wrzucić kilka łyżek masła i poczekać, aż się roztopi, po czym wrzucić krewetki. Posiekany drobno czosnek wrzucić na patelnię. Gdy krewetki będą już zarumienione, zalać winem, skropić odrobiną soku z cytryny lub pomarańczy (zależy od gustu) i przez chwilę poddusić. Serwując np. dla dwóch osób, wlać porcjowo sos razem z krewetkami do dwóch miseczek. Życzę smacznego :)
Jak podawać?
Podawać najlepiej z pieczywem czosnkowym.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Maciek041987 |