Składniki:
2 spore piersi kurczaka, olej, sól, pieprz, curry, trochę sosu sojowego jasnego, papryka słodka w proszku. Dodatki: kapusta pekińska, ogórek kiszony, cebula, tortilla, jogurt naturalny.
Jak przyrządzić?
Piersi umyć, pokroić na małe kawałki, zamarynować w 2 łyżkach oleju, soli, curry, pieprzu, papryce słodkiej, sosie sojowym, odstawić do lodówki. W tym czasie pokroić drobno kapustę pekińską, cebulę na krążki, ogórek w plastrki. Jogurt wymieszać z curry (do smaku), solą i odrobiną cukru. Piersi smażyć na oleju, tortille podgrzać na patelni lub w mikrofali. Nakładać mięso, trochę kapusty, ogórka, cebuli, polać sosem jogurtowym. Zajadać ze smakiem.
Jak podawać?
Zawinięte składniki w tortille polane sosem jogurtowym.
Uwagi:
Uwaga! Sos leci po łokciach.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4-6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | smakoszka |