Składniki:
15 dag żółtego sera, 15 dag wędzonego dorsza, 3 łyżki śmietany, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól.
Jak przyrządzić?
Ser zetrzeć na tarce. Z ryby zdjąć skórę, oddzielić ości, rozdrobnić, połączyć z serem. Dodać śmietanę, utrzeć na jednolitą masę, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i doprawić do smaku.
Potrzebne przybory:
tarka
Jak podawać?
Potrawę można podawać w miseczce.
Uwagi:
Chroni przed osteoporozą, korzystnie wpływa na kości i zęby. Poprawia krążenie krwi i wspomaga pracę serca. Zmniejsza dolegliwości związane ze skurczami mięśni. Zapewnia pogodny nastrój i sprawność intelektualną.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 166,39 kcal/696,20 kJ |
Autor | Malagosia |