Składniki:
Brokuł, 2 marchewki, kawałek selera, 1 pietruszka, kostka rosołowa, kawałek mięsa, 3 serki topione różne smaki, 1,5 litra wody.
Jak przyrządzić?
Wrzucamy do wody mięso, gotujemy około pół godziny na wolnym ogniu, następnie dodajemy jarzyny, sól i gotujemy do czasu, aż będą lekko ugotowane. Następnie dodajemy brokuł i gotujemy do miękkości. W międzyczasie dodajemy serki topione i kostkę rosołową. I tak to wszystko gotujemy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż serki się roztopią. Następnie wyjmujemy jarzyny i miksujemy. Można również jarzyny wcześniej zetrzeć na tarce, wtedy nie trzeba będzie miksować. Odstawiamy gotową zupę. Osobno gotujemy makaron - ja gotuję makaron nitki, moja rodzina bardzo go lubi. Na talerz nalewamy zupę i dodajemy makaron. Superzupka. Jest ona pyszna, zdrowa i sycąca. Polecam i smacznego!
Jak podawać?
Podawać na gorąco lub może być na ciepło.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Jadwiga |