Składniki:
6 jaj, 6 łyżek cukru, 6 łyżek mąki, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 500 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 1 mały danonek, 2 galaretki,
dowolne owoce (mogą być z puszki).
Jak przyrządzić?
Z jajek, cukru, mąki i proszku do pieczenia upiec biszkopt. 1 galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wody. Śmietanę kremówkę ubić, dodać cukier puder i danonek. Do masy dodać tężejącą galaretkę. Biszkopt przekroić na pół.Ciasto ułożyć w zamkniętej tortownicy:Na jeden placek wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę masy. Wstawić do lodówki. Po stężeniu na masę wyłożyć owoce i polać tężejącą galaretką.
Potrzebne przybory:
średnia tortownica
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Anka |