Składniki:
Jajka, boczek, 1 papryczka chilli, pół cytryny, przyprawy: papryka słodka (łagodna), bazylia, pieprz ziołowy, sól.
Jak przyrządzić?
Jajka wbić do miski, wsypać przyprawy (oprócz papryki), wymieszać. Boczek pokroić w plasterki, papryczkę w kostkę. Wrzucić na patelnię (nie używamy oleju, ponieważ boczek zawiera tłuszcz), całość posypać papryką słodką. Gdy już są podsmażone, skropić połową cytryny (bez przesady, żeby jajecznica nie wyszła cytrynowa). Wlać jajka, wymieszać. Smacznego.
Potrzebne przybory:
miska, widelec (lub mikser) patelnia, nóż, talerz
Jak podawać?
Na talerzu posypać bazylią.
Uwagi:
Mnie bardzo smakuje, składniki trzeba dobrać odpowiednio, by nie zespuć potrawy.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Jajeczko |