Składniki:
Biszkopt: 6 jaj, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki mąki zwykłej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do piecznia. Masa serowa: 1/2 kg sera mielonego, 1/2 litra śmietanki kremówki 30%, 1 opakowanie śmietany Śnieżki, 2 galaretki cytrynowe, 3 łyżki cukru, dżem brzoskwiniowy. Posypka: 1/3 kostki margaryny, 10 dag wiórków kokosowych, 3 łyżki cukru.
Jak przyrządzić?
Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody i ostudzić. Do zmielonego sera wlać połowę tężejącej galaterki, pół słoika dżemu i dobrze wymieszać. Śmietanę kremówkę bobrze schłodzić, ubić. Pod koniec ubijania dodać śmietanę Śnieżkę i dalej ubijać, na koniec dać drugą połowę galaretki, wymieszać. To wszystko dodać do sera. Wyłożyć do blachy połowę biszkopta, wylać na to ser i przykryć drugą połową biszkopta. Wierzch placka posmarować drugą połową dżemu. Składniki posypki zarumienić na złoty kolor i ostudzić, zimne wyłożyć na dżem. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Porcje | - |
Autor | natalia |