Składniki:
Pomidory (4-5 sztuk), ser żółty, majonez, czosnek.
Jak przyrządzić?
Pomidory kroimy w plastry (mogą być kostki - lepiej się wtedy nakłada), czosnek wyciskamy i mieszamy z majonezem, smarujemy pomidory dosyć grubą warstwą i posypujemy to startym serem, ponownie kładziemy drugą taką warstwę, mogą być 3, jeśli starczy składników.
Potrzebne przybory:
płytka miska, deska do krojenia, nóż, wyciskarka do czosnku
Jak podawać?
Na zimno, wcześniej potrzymać co najmniej 2 godziny w lodówce.
Uwagi:
Czosnku nie należy żałować, sałatka będzie ostra, ale to właśnie jest w niej najlepsze. Zawsze podaję tę sałatkę do grilla, ale na imprezy też się nadaje, jest prosta, ale naprawdę gorąco polecam.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | tiffany:) |