Pieczarki tanio nadziane

Przepis kulinarny

Składniki:

Duże pieczarki, masło, ser topiony (w kostce lub trójkącie).

Jak przyrządzić?

Z pieczarek wyjąć nóżki, nóżki rozdrobnić (pociąć, połamać drobno w palcach). Każdą pieczarkę najlepiej za pomocą łyżeczki posmarować od wnętrza kapelusza masłem, nadziać serkiem topionym, dodając posiekaną/ pokruszoną nóżkę. Kłaść na rozgrzany grill nadzianą stroną do góry.

Potrzebne przybory:

nóż (scyzoryk), łyżeczka (niekoniecznie), grill lub ruszt do ustawienia nad ogniskiem, coś do przełożenia pieczarek zdjętych z ognia

Jak podawać?

Koniecznie na gorąco, z kiełbasą z rusztu lub smażoną na patyku nad ogniskiem i tak samo upieczonymi grzankami z chleba, posmarowanymi czosnkiem i masłem. Również z ziemniakami pieczonymi w popiele.

Uwagi:

Proste, ale do niedawna na to nie wpadłam - przepis kolegi. Najlepsze z ogniska, z tym że nad ogniem trzeba zamontować ruszt, pilnować drewna (podczas przygotowania czegoś jadalnego nie dodaje się drewna iglastego, chyba że ktoś lubi posmak żywicy) i ognia, aby nie był ani zbyt duży, ani mały.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorDaria

Pieczarki tanio nadziane: Podobne przepisy

Pieczarki tanio nadziane: wypróbuj również

Powiązane Tematy